Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Printesa alba de Philippa GREGORY

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_004755
  • Editura: Polirom
  • 34,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Philippa GREGORY

Printesa alba

Polirom, 2021

Colectia Top 10+

Traducere din limba engleza de Antoaneta MINDRILA-SONETTO

Pret 34,95 Lei

 

Extras/ Castelul Sheriff Hutton, Yorkshire, toamna anului 1485/ pp. 9-10

As vrea sa nu mai visez. Dumnezeule, cum as vrea sa nu mai visez!

Sunt nespus de obosita; nu-mi doresc decat sa dorm. As vrea sa dorm toata ziua, din zori si pana-n amurgul ce se asterne in fiecare seara putin mai devreme si putin mai trist. Peste zi, nu ma gandesc decat la somn. Noaptea insa, incerc doar sa raman treaza…

Ma duc in odaile lui tacute, oblonite, sa ma uit la lumanarea din care se prelinge ceara in sfesnicul de aur, arzand incet de-a lungul orelor sorocite, cu toate ca el nu va mai vedea vreodata lumina. Servitorii aprind o lumanare noua in fiecare zi, la amiaza: fiecare ceas se topeste putin cate putin, desi pentru el timpul nu mai inseamna nimic. Pentru el, aflat in bezna vesnica, incremenit in eternitate, timpul nu mai exista, desi asupra mea apasa atat de greu. Cat e ziua de lunga, astept asternerea lenta a inserarii cenusii si dangatul de jale al clopotului vestind rugaciunea de seara, cand pot sa ma duc in capela si sa ma rog pentru sufletul lui, cu toate ca el nu va mai auzi nici suspinele mele, nici psalmodierile inganate de preoti.

Pe urma pot sa merg la culcare. Dar cand ma bag in pat, nu indraznesc sa dorm, caci nu pot indura visele ce vin. Il visez pe el. Il visez iarasi si iarasi.