Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Abaddon exterminatorul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ernesto SABATO - Abaddon exterminatorul

HUMANITAS FICTION, 2014

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din spaniola de Tudora SANDRU MEHEDINTI

 

Extras/ Cateva intamplari petrecute in orasul Buenos Aires la inceputul anului 1973

In dupa-amiaza zilei de 5 ianuarie,

stand in pragul cafenelei de pe strada Guido, colt cu Junin, Bruno il vazu venind pe Sabato si, cand dadu sa-i vorbeasca, simti ca avea sa se intample ceva inexplicabil: desi privea spre el, Sabato trecu mai departe, ca si cum nu l-ar fi observat. Era prima data cand se petrecea asa ceva si, avand in vedere legatura dintre ei, trebuia sa excluda ideea unui act deliberat, consecinta a vreunei neintelegeri grave.

Il urmari cu atentie si-l vazu traversand pe la coltul periculos, fara a se feri in nici un fel de masini, fara sa se asigure uitandu-se in dreapta si-n stanga si fara sovairile unui om lucid si constient in fata primejdiilor.

Timiditatea lui Bruno era exagerata, astfel incat se incumeta foarte rar sa telefoneze. Insa, dupa ce a trecut multa vreme fara sa-l intalneasca la La Biela sau la Roussillon, si cand a aflat de la chelneri ca in tot acest timp nu-si facuse deloc aparitia, se hotari sa-l sune acasa. „Nu se simte bine”, i s-a raspuns evaziv.

„Nu, nu va iesi din casa o vreme.” Bruno stia ca, uneori, pret de luni de zile, cadea in ceea ce el numea un „put”, dar niciodata nu mai simtise ca acum ca aceasta expresie ascundea  un adevar ingrozitor.

SPECIFICATII

Traducere Tudora Sandru Mehedinti
An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-973-689-748-1