Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Povestea tarfelor mele triste

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gabriel Garcia MARQUEZ - Povestea tarfelor mele

Editura Rao, 2014

Traducere din limba spaniola, prefata si note de Tudora SANDRU MEHEDINTI

 

xtras/ pp. 100-101

Eu profitam de gustarile acelea ca sa ma destainui Rosei Cabarcas si-i ceream vreun hatar neinsemnat pentru comoditatea si infatisarea atragatoare a Delgadinei. Ea incuviinta fara sa stea pe ganduri, ca o scolarita pusa pe strengarii. Ce caraghios! mi-a spus intr-un rand. Ma simt de parca mi-ai cere mana ei. Si, fiindca veni vorba, i se nazari. De ce nu te insori cu ea? Am ramas incremenit. Serios, a staruit, iti iese mai ieftin. La urma urmelor, la varsta ta, problema e daca mai esti in stare sau nu mai esti, dar mi-ai spus c-ai rezolvat-o. I-am iesit in intampinare: Sexul e consolarea care-ti mai ramane cand nu-ti ajunge dragostea.

Ea izbucni in ras. Ah, invatatule, am stiut intotdeauna ca esti un barbat grozav, ca ai fost mereu, si ma bucura ca esti tot asa, in vreme ce dusmanii tai se dau batuti. Pe buna dreptate se vorbeste atata despre tine. L-ai auzit pe Marcos Perez? Toata lumea il aude, i-am raspuns, ca sa punem punct acestui subiect. Dar ea a insistat: Si profesorul Camacho y Cano, la emisiunea Despre toate cate putin, a spus ieri ca lumea nu mai e cum era fiindca n-au mai ramas multi barbati ca tine.

La sfarsit de saptamana am gasit-o pe Delgadina cu febra si tusind. Am trezit-o pe Rosa Cabarcas ca sa-mi dea vreun leac facut in casa si mi-a adus in odaie o trusa de prim ajutor. Dupa doua zile, Delgadina zacea fara vlaga si nu se putea intoarce la rutina de a coase nasturi.

SPECIFICATII

Traducere Tudora Sandu Mehedinti
An aparitie 2014
Nr. pagini 160
Limba Romana
Cod 9786066095747