Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Knulp. Demian

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Hermann HESSE - Knulp. Demian

Editura Rao, 2013

Colectia Rao Clasic

Traducere din limba germana – Claudiu FLORIAN

 

Extras/ Primvara timpurie

Intr-un rand, pe la inceputul anilor nouazeci, pretenul nostrum Knulp fu nevoit sa zaca vreme de mai multe saptamani intr-un spital, si cand i se dadu voie sa plece, era mijlocul lui februarie si o vreme teribila, astfel incat dupa doar cateva zile de calatorie simti din nou cum il cuprinde fierbinteala si fu nevoit sa se gandeasca la un adapost. De prieteni nu dusese niciodata lipsa si ar fi aflat cu siguranta o preadispusa gazduire in mai toate oraselele de prin preajma. Insa int-astfel de lucruri, era deosebit de mandru, in asa masura incat putea trece drept o onoare ca el sa accepte ceva de la un prieten.

De data aceasta, tabacarul Emil Rothfuss din Laechstetten fu cel de care isi aduse aminte si la a carui usa deja incuiata se apuca sa bata pe inserat, in valtoarea ploii si a vantului dinspre apus. Tabacarul intredeschise oblonul ferestrei de la catul superior si isi cobori strigatul pe straduta inteunecoasa:

„Cine-i afara? Nu poate sa astepte pana la ziua?”

Knulp, auzind vocea vechiului prieten, se inviora in ciuda oboselii. Isi aminti de o poezioara pe care o facuse cu ani in urma, pe cand calatorise vreme de patru saptamani impreuna cu Emil Eothfuss, si isi inalta de indata cantecul catre casa:

„Sade intr-o carciuma/ Un acalator ostenit,/ Cu siguranta nu e altul/ Decat fiul ratacit.”

Tabacarul deschise oblonul cu putere si se apleca mult peste pervaz.

„Knulp! Tu esti sau e vreun duh?”

SPECIFICATII

Traducere Claudiu Florian
An aparitie 2013
Nr. pagini 320
Limba Romana
Cod 9786066096645