Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dean BURNETT | Creierul fericit

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dean BURNETT    |    Creierul fericit

Baroque Books & Arts, 2019

Traducere din limba engleza de Mihai-Dan PAVELESCU

||||

Extras din capitolul Unde se vede creierul peste cinci ani

Toate cercetarile despre modul in care creierul abordeaza munca au dezgropat, pana la urma, amintirea unui incident asociat unui post ocupat chiar de mine, amintire care m-a facut sa ma crispez realmente. De aceea, desi nu-mi face placere, vi-o voi dezvalui.

La scurt timp dupa angajare am participat la un „seminar introductiv” obligatoriu, desfasurat pe parcursul unei zile, seminar in cadrul caruia noilor angajati le erau prezentate scopurile si obiectivele companiei etc. A fost, in mod previzibil, incredibil de plictisitor, iar in timpul unei sesiuni de dupa-amiaza, despre valorile companiei, am adormit pe scaun.

M-am trezit brusc, cand vorbitorul a zis:

„Deci, Dean, care sunt cele trei valori fundamentale ale noastre?”

Multumita creierului meu semiconstient si confuz, am raspuns:

„Aaa, servim ordinea publica, ii aparam pe cei nevinovati si impunem respectarea legii?”

A urmat o pauza lunga si stangace, caci, in locul valorilor de baza ale companiei, care tocmai ne fusesera prezentate eu furnizasem directivele principale ale lui Robocop, personajul SF din anii 1980. Directive catusi de puitn relevante in contextul acela.

Lasand la o parte ridicolul detaliu cinematografic, experienta mea de atunci nu e unica. Ati auzit cu totii fel de fel de povesti despre oameni care s-au luptat sa ramana treji in timpul unor cursuri, seminare, conferinte, etc. Se pare ca acesta e un aspect al vietii profesionale moderne, spre marea iritare a tuturor celor care nu fac parte din conducere. De ce?

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza de Mihai-Dan PAVELESCU
An aparitie 2019