Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Femei fara barbati de Shahrnush PARSIPUR

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:CT_0827
  • Editura: Polirom
  • 24,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Shahrnush PARSIPUR

Femei fara barbati

POLIROM, 2022

Colectia Top 10+

Traducere din limba persana de Cristina CIOVARNACHE

Pret – 24,95 Lei

 

Extras/ Mahdokht

Gradina de un verde intens, cu ziduri din chirpici, se afla pe malul raului, cu spatele la sat. Pe o latura nu avea gard, hotar fiindu-i doar raul. In livada cresteau ciresi si visini. Casa, pe jumatate taraneasca, pe jumatate moderna, avea trei camere. In fata casei era un havuz plin de alge si broaste, imprejmuit de pietris si si de cateva salcii care se oglindeau in apa. Dupa-masa, verdele-inchis al havuzului intra intr-o lupta muta cu oglindirea verde-deschis a salciilor. Lucrul acesta o intrista pe Mahdokht, care nu suporta nici un fel de conflict. Era o fata naiva, care isi dorea ca toata lumea, chiar si toate nuantele de verde de pe pamant, sa convietuiasca in buna intelegere.

„Desigur, e o culoare linistitoare, si totusi...”

Sub unul din copaci, chiar pe marginea havuzului, era o banca ce mereu statea sa alunece in apa din cauza malului. Mahdokht se aseza pe banca aceea si privea cearta dintre copaci si apa, precum si albastrul cerului care, mai ales dupa-amiaza, domina intreaga adunare de nuante de verde si se dadea drept „arbitrul divin”, asa cum credea Mahdokht.

Iarna, Mahdokht isi petrecea timpul tricotand sau visand sa studieze franceza ori sa plece intr-un circuit turistic, si asta pentru ca iarna se respira aer rece si sanatos, in timp ce vara totul se incheie. Vara e plina de fum, de mizerie, de praf ridicat de masini sau de oameni si de tristetea ferestrelor mari arzand in soare.