Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cand stelele se intuneca de Paula McLain

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Paula McLain

Cand stelele se intuneca

HUMANITAS FICTION, 2021

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza si note de Mihnea GAFITA

Pret 45,00 Lei

 

Extras/ (prolog)

Mama care si-a sfasiat rochia de pe ea cand a venit politia cu vestea la usa ei, dupa care a luat-o la fuga in josul strazii, doar cu ce era-ncaltata, iar vecinii, chiar si cei care o cunosteau bine, s-au ascuns dupa ferestre si usi, infricosati de durerea ei.

Mama care a ramas cu poseta fiicei tinuta strans in brate, in timp ce ambulanta prindea viteza. Poseta roz cu alb, in forma de pudel, manjita cu sange.

Mama care a-nceput sa le faca de mancare detectivilor si preotului din cartier, in timp ce ei incercau s-o faca sa priceapa ce se-ntamplase, si-avea pielea parca smulsa de pe maini de la muntele de cepe cu care se lupta sa le toace, si muntele de vase pe care le spala cu apa clocotita. Nu reusise nimeni s-o faca sa stea jos. Daca se-aseza, insemna ca trebuie sa afle. S-accepte.

Mama care a plecat de la morga dupa ce identificase cadavrul copilului ei, si-a intrat, cu amandoua mainile intinse, in partea din fata a unui transformator municipal aflat sub tensiune. Socul electric a zvarlit-o inapoi vreo sapte metri, cu buricele degetelor fumegandu-i de la curentul care intrase si iesise prin ele, cu buzele-nnegrite. Dar a supravietuit.

Mama care a fost o actrita celebra, dar acum astepta vesti cum asteapta ghetarii la capatul pamantului – inghetata si calma, doar pe jumatate vie.