Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dario FO | Fiica Papei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dario FO    |    Fiica Papei​​​​​​​

HUMANITAS FICTION, 2016

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din italiana de Vlad RUSSO

||||

Extras pp. 75-76

„Vai, Lucrezia! Cat ma bucur sa te gasesc acasa! Ce faci, nu ma saluti?”

„Ar trebui? Poate c-ar trebui sa-ti multumesc ca te folosesti de mine in continuare?”

„Nu inteleg unde bati.”

„Asculta, stiai ca la Napoli, pe numite strazi, se canta balade despre intalnirea amoroasa dintre mine si Alfonso si se rade copios?”

„Ce tot spui acolo?”

„Ma rog, poate ca habar n-ai despre balade, asa ca, uite, iti dau posibilitatea sa-ti faci cultura. Citeste aici, ii spune ea, aruncandu-i la picioare foaia impaturita. Sunt in napoletana, stii napoletana? Bun, daca n-o stii, profita si invat-o, daca chiar vrei sa devii regele Neapolelui...”

Cesare citeste si dupa ce ajunge la jumatatea paginii exclama:

„Ce comedie mai e si asta?”

„E comedia noastra, dragul meu, si e chiar o comedie!”

„Si de ce te plangi? Nu tipai tu mereu indignata ca ne folosim de tine ca de un pion pentru interesele noastre? Iar acum, cand facem totul ca sa-ti gasesti alesul inimii pe care-l cauti dintotdeauna, tot tu vii sa ne-o scoti pe nas, ca si cum eu si tatal nostru am actiona ca niste pesti ordinari?”

„Asa e, pretentia mea e nevrednica! Ai dreptate, sunt o nesatula. Voi v-ati dat peste cap ca sa-mi oferiti doi tineri din nobilimea spaniola...”

„Tine seama ca noi ti-am oferit doi ca sa-i poti schimba, daca primul nu ti-ar fi fost pe plac...”

„Pe urma v-ati gandit mai bine si ati hotarat ca cei doi popandai nu sunt demni de mine si i-ati azvarlit la gunoi. Prin urmare, va ganditi sa-mi oferiti unul mai bun, adica un tanar din familia Sforza! Ce mai vrei? Eu nu-l iubesc, dar ma siliti sa-l accept. Ma supun, fac tot ce-mi sta in puteri sa-l multumesc. Vreme de patru ani ne iubim, faptul ca ma iubeste atata ma face sa-l accept, dar tata, in acord cu tine, hotaraste ca nu, nu e demn si ne puneti sa semnam amandoi un act din care rezulta ca nu ne-am iubit niciodata. In cele din urma il gasesc pe barbatul vietii mele, dar descopar ca totul a fost pus la cale de voi, ca nimic n-a fost intamplator. De fapt, m-ati pus sa joc o comedie, intotdeauna in avantajul vostru si pentru interesele voastre.”

SPECIFICATII

Traducere Vlad Russo
An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 208
Limba Romana
Cod 978-606-779-073-3