Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ai toata viata inainte

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ai toata viata inainte, Romain GARY (Émile Ajar) - Editura Univers

Carte recomandata de Marius Manole, ca #librarpentruozi, miercuri, 24 februarie, 2016 la Libraria Bizantina.

Pe numele sau adevarat Roman Kacew, Romain Gary s-a nascut in 1924 la Vilnius, in Lituania, unde si-a petrecut prima parte a copilariei. A studiat Dreptul la Paris si a invatat sa piloteze avioane in cadrul Fortei Aeriene Franceze. in cel de-al Doilea Razboi Mondial a luptat alaturi de trupele franceze in Europa si in Africa de Nord, devenind apoi un diplomat si un scriitor de succes. Este cunoscut publicului roman pentru cartile Clar de femeie, Ai toata viata inainte si Groapa bunei sperante, primul sau roman, publicat in 1945.

Gary a reusit sa insele vigilenta criticilor si a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de doua ori. Dupa ce in 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Radacinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, in 1975, pentru Ai toata viata inainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sala cum varul sau, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identitatii dintre Gary si Ajar a fost pus abia dupa ce scriitorul s-a sinucis, in decembrie 1980.

Ai toata viata inainte este povestea lui Momo, spusa din perspectiva unui copil inteligent si precoce, prea devreme familiarizat cu adevarurile oamenilor mari. in 1978, filmul „La vie devant soi“, cu Simone Signoret in rolul principal, a castigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

Sursa: www.edituraunivers.ro

SPECIFICATII

Traducere Laszlo Alexandru
An aparitie 2013
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 176
Limba Romana
Cod 978-99931-867-0-0