Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Thomas MANN - Povestiri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Thomas MANN - Povestiri

Editura RAO, 2008

Editie ingrijita de Volker MICHELS

Traducere din limba germana – Ion ROMAN

 

Extras/ Viziune – Schita in proza

In vreme ce-mi rasucesc mecanic o noua tigara, iar firisoarele de praf cafeniu cad ca ametite, cu un tremur usor, pe sugativa alb-galbuie a mapei de scris, mi se pare de necrezut ca sunt inca treaz. Si cum aerul umed si cald al serii, care patrunde pe langa mine prin fereastra deschisa, da o forma atat de ciudata norisorilor de fum, purtandu-i din preajma lampii cu abajur verde in intunericul de un negru mat, sunt convins ca am si inceput sa visez.

Lucrul acesta devine, fireste, foarte suparator caci o asemenea parere da frau liber fanteziei. In spatele meu trozneste, scotand parca un geamat retinut, speteaza scaunului, ceea ce face ca toti nervii mei sa vibreze brusc, strabatuti ca de un fior rapid. Asta ma tulbura intr-un chip neplacut in studiul aprofundat al bizarelor litere de fum, care ratacesc in jurul meu si in care eram ferm hotarat sa descopar un fir conducator.

Acum insa linistea mea s-a dus naibii. O miscare smintita in toate simturile. Ceva febril, nervos, nebunesc. Sunetele sunt stridente. Iar in toata harababura aceasta ies la iveala cele uitate. Ceea ce vazul a receptat candva se reinnoieste in chip ciudat, impreuna cu ceea ce am simtit atunci. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2008