Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Parabola facliei aprinse. Comunicarea religioasa in era informationala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 66,94 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Preot Dr. Nicolae DASCALU  |  Parabola facliei aprinse. Comunicarea religioasa in era informationala

BASILICA, 2012

Carte tiparita cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

||||

Motto:

„Nimeni, aprinzand faclia, n-o ascunde sub un vas, sau n-o pune sub pat, ci o asaza in sfesnic, pentru ca cei ce intra sa vada lumina. Caci nu este nimic ascuns care sa nu se dea pe fata si nimic tainic care sa nu se cunoasca si sa nu vina la aratare.” (Luca 8, 16-17)

Extras din capitolul 3 – Biserici crestine si comunicarea prin mass-media, 3.10. A fi crestin intr-o cultura dominata de mass-media

Crestinismul a adus lumii noutatea vietuirii lui Dumnezeu printre oameni si cheama pe toti la inaltare si indumnezeire. Sf. Ap. Pavel vorbeste despre omul cel nou, „cel dupa Dumnezeu, zidit intru dreptate si in sfintenia adevarului” (Efeseni 4, 22-24), „care se innoieste, spre deplina cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a zidit, unde nu mai este elin si iudeu, taiere imprejur si netaiere imprejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate intru toti Hristos” (Coloseni 3, 11). Astfel, starea normala a crestinului este una pascala, a innoirii si inaltarii. Crestinii nu resping lumea ca pe un rau in sine, ci traiesc in lume si au in lume un rol analog sufletului in trup, acela al apropierii de Dumnezeu si al transfigurarii in lumina Duhului Sfant. Epistola catre Diognet exprima in modul cel mai sugestiv aceasta conditie spirituala:

„Crestinii nu se deosebesc de ceilalti oameni nici prin pamantul pe care traiesc, nici prin limba, nici prin imbracaminte. Nu locuiesc in orase ale lor, nici nu se folosesc de o limba deosebita, nici nu duc o viata straina. Invatatura lor nu-i descoperita de gandirea si cugetarea unora care cerceteaza cu nesocotinta; nici nu o arata, ca unii, ca pe invatatura omeneasca. Locuiesc in orase grecesti si barbare, cum le-a venit soarta fiecaruia; urmeaza obiceiurile bastinasilor si in imbracaminte si in hrana si in celalalt fel de viata, dar arata o vietuire minunata si recunoscuta de toti ca nemaivazuta. Locuiesc in tarile in care s-au nascut, dar ca straini; orice tara straina le e patrie si orice patrie le e tara straina. Se casatoresc ca toti oamenii si nasc copii, dar nu arunca pe cei nascuti. Intind masa comuna, dar nu si patul. Sunt in trup, dar nu traiesc dupa trup. Locuiesc pe pamant, dar sunt cetateni ai cerului.”

SPECIFICATII

An aparitie 2012