Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Totul isi are timpul si locul sau. Scrieri alese - Pr. Mihail Pomazanski

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

PR. MIHAIL POMAZANSKI | TOTUL ISI ARE LOCUL SI TIMPUL SAU. SCRIERI ALESE EDITURA DOXOLOGIA – IASI, 2017

Traducere din limba engleza de Prof. Paul BALAN

Editie ingrijita de Ioan-Lucian RADU

Carte tiparita cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului TEOFAN, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei Extras din capitolul Totul isi are locul si timpul sau Ca tot ceea ce se afla in lume, firea umana este intelept construita. Putem dobandi si pastra cunoastere si suntem capabili de a uita. Adesea chiar uitarea este utila si laudabila. Ai dat peste esecuri? Nu te plange prea mult. Uita-le! Socoteste-le o lectie pentru viitor. Ai pierdut ceva si nu-l poti gasi? In aceasta lume trecatoare nimic nu este vesnic. Uita!

Cineva te-a jignit fara o pricina anume?, oamenii iti ranesc sentimentele? Nu ingadui ca pomenirea lor sa-ti intre in suflet. Smereste-te, asta iti va face bine. Ai vreun obicei rau? In sufletele noastre se desfasoara un proces permanent de innoire. Hotaraste-te sa te indepartezi de acesta si Dumnezeu Insusi te va ajuta sa-l uiti. Esti cumva tulburat sau atras de amintiri sau dorinte seducatoare? Pune in inima ta cuvintele rugaciunii: “Pazeste-ma, Doamne, de cugete desarte si de dorinte viclene...”.Ti se va implini rugaciunea si le vei uita. Uita ceea ce este inutil, dobandeste cunoasterea si gandirea pozitiva si pastreaz-o. Nu cugeta: niciodata nu voi afla ceva folositor in lucrul acela. “Da si funia... si funia prinde bine la drum” (N. Gogol, Revizorul).

In cursul vietii tale fiecare lucru din depozitul memoriei tale se va dovedi util, chiar macar o singura data. Priveste inainte. Alege ce-i mai bine. Cugeta la acea infatisare morala pe care ti-ar placea s-o vezi pe chipul tau in ultima parte a vietii tale. Ai auzit ceea ce este bine si ai citit o multime de lucruri. Daca esti familiarizat cu istoria Bisericii, pune-ti in minte chipurile acelor oameni pe care-i socotesti a fi cei mai placuti si mai apropiati de sufletul tau prin fire. “...Uitand cele ce sunt in urma mea, si tinzand catre cele ce sunt inainte, alerg la tinta, la rasplata chemarii de sus, a lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus” (Filip. 3, 14)

SPECIFICATII

Traducere Paul Balan
An aparitie 2017
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 300
Limba Romana
Cod 978-606-666-599-5