Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

O viata in har - Sandu Florea

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

O viata in har. Psalmii lui David - experiente duhovnicesti - Sandu Florea. 

Agaton, 2017. 

Autorul Sandu Florea ne face, prin aceasta a treia lucrare publicata in Romania, o invitatie. Ranit de dulcea chemare a Mantuitorului din Evanghelie, dar si de piscurile uneori ametitoare de intelepciune duhovniceasca din scrierile Sfintilor Parinti, autorul nu inceteaza sa cante slava Domnului si sa cheme la impartasirea de ea. In acest „cantec” razbate ecoul vocii atator nevoitori crestini: toti suntem chemati sa facem experienta harului, in mod constient. Caci precum Dumnezeul nostru nu este Dumnezeu al mortilor, ci al viilor (Luca 20:38), crestinul e chemat sa traiasca o relatie vie si constienta cu Dumnezeu. Cheia acesteia este trezvia: atentia necontenita la viata launtrica, prin rugaciune. 

Imparatul David este un exemplu deosebit de graitor, dovada incontestabila ca o viata in har se poate duce chiar si in conditiile unui trai plin de responsabilitati cotidiene. Psalmii sai ne poarta de la cea mai adanca stare de pocainta pana pe culmile indulcirii de har si lumina. 

Teologul Sandu Florea ofera in aceasta carte o interpretare duhovniceasca a unora dintre Psalmii lui David, cu speranta ca modelul sfantului prooroc si experientele sale duhovnicesti pot fi aduse mai aproape de inima si cugetul cititorului modern. 


SPECIFICATII

An aparitie 2017