Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Moartea lui Isus de J. M. COETZEE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,35 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

J. M. COETZEE    Premiul Nobel pentru Literatura
Moartea lui Isus   r o m a n
HUMANITAS FICTION, 2021
Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU    
Traducere din engleza de Irina HOREA
Pret 29,00 Lei
 

Extras/ Capitolul 1
O dupa-amiaza racoroasa de toamna. Pe intinderea de iarba din spatele blocului, el, Simon, sta si urmareste un meci de fotbal. De obicei, e singurul spectator la aceste meciuri incinse intre copiii din bloc. Insa azi s-au oprit si doi straini sa priveasca: un barbat intr-un costum invchis la culoare si, langa el, o fata in uniforma scolara.
Mingea zboara cu bolta spre stanga, jumatatea in care joaca David. Blocand mingea cu latul piciorului, David il dribleaza pe aparator, care se repede sa-l deposedeze, si trimite mingea in centru. Nici un jucator n-o poate intercepta, nici portarul n-o prinde, astfel ca mingea trece de linia portii.
In meciurile astea din timpul saptamanii, nu exista echipe. Baietii se impart dupa cum le vine, unii intra, altii ies. Uneori sunt treizeci, alteori doar sase. Cand David a intrat prima oara in joc, in urma cu trei ani, era cel mai mic ca varsta si ca statura. Desi firav, acum se numara printre copiii mai inalti, e iute de picior, un alergator care te pacaleste.
 

SPECIFICATII

Editura Humanitas