Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Magicianul de Colm TOIBIN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 62,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Colm TOIBIN

Magicianul

HUMANITAS FICTION, 2022

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza si note de Mihnea GAFITA

 

 

Extras/ Capitolul 1 – Luebeck, 1891

Mama lui a stat si asteptat sus, cata vreme servitorii luau paltoanele, fularele si palariile de la toti musafirii. Pana dupa ce toata lumea fusese poftita in salonul de primire, Julia Mann a ramas in camera ei. Thomas si fratele lui mai mare, Heinrich, si surorile lor, Lula si Carla, urmareau tot ce se intampla de la palierul primului etaj. Stiau ca mama lor avea sa-si faca aparitia, cat de curand. Heinrich a simtit nevoia s-o previna pe Carla sa taca malc, altfel ar fi fost cu totii trimisi urgent la culcare si ar fi ratat momentul. Viktor, fratele lor cel mai mic, dormea deja, intr-o camera de mai sus.

Julia, cu parul strans bine la spate cu agrafe si legat cu o panglica multicolora, a iesit din camera ei. Purta o rochie alba, iar pantofii negri, special comandati de pe insula Mallorca, erau la fel de simpli precum incaltarile unei dansatoare.

Li s-a alaturat celor adunati, cu aerul ca nu avea nici un chef, lasand impresia ca pana adineauri fusese numai ea, cu gandurile ei, intr-un loc mult mai interesant decat Luebeckul atat de festiv.