Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Istoria Insulei de Evgheni VODOLAZKIN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Evgheni VODOLAZKIN

Istoria Insulei

HUMANITAS FICTION, 2021

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din rusa si note de Adriana LICIU

Pret 45,00 Lei

 

Extras/ Din partea editorului

Stirea ca vestita Istorie a Insulei, cea dintai cronica nationala, are, de fapt, o continuare a starnit freamat in opinia publica locala. Acest lucru a facut necesara o noua editie, completa.

In forma sa precedenta, Istoria Insulei a fost publicata nu o data. Ea este inclusa in programele scolare si in cele universitare, si a reusit demult sa se raspandeasca prin citate. „O sa mai vedem cu ce se vor sfarsi toate acestea”, „El a inteles ca razboiul poate sa reinceapa, pentru ca era unul dintre cei care doreau sa reinceapa”, „Fericite sunt vremurile care nu intra in anale”, „El, timpul, nu are unde sa se grabeasca” – aceste fraze au intrat atat de temeinic in viata noastra se zi cu zi, incat nu toata lumea isi mai aminteste ca ele isi au originea in cronica.

De textul complet al Istoriei Insulei le-am rugat sa ia cunostinta pe Prealuminatele Lor Inaltimi Parfeni si Ksenia. Parerile lor asupra lucrarii ce urmeaza a fi publicata ni s-au parut extrem de importante, iar domniile lor au acceptat sa ni le impartaseasca. Insemnarile pe care le-au facut au capatat pe neobservate caracterul unui jurnal, ceea ce ne-a bucurat nespus, caci orice cuvant al cuplului princiar este cuvantul istoriei insesi.