Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mademoiselle Coco si parfumul iubirii de Michelle MARLY

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Michelle MARLY
Mademoiselle Coco si parfumul iubirii
NEMIRA, 2021
Traducere din limba germana de Cora RADULIAN
Pret 39,99 Lei

 

Extras/ Prolog, 1897
Unu, doi, trei, patru, cinci... Unu, doi, trei, patru, cinci... Din gura nu-i iesea niciun sunet, doar buzele i se miscau. Numara, in tacere, pietrele de mozaic de la picioarele ei. Erau pietre de rau vechi de aproape o mie de ani, slefuite si asezate pe pamant astfel incat sa alcatuiasca diverse forme geometrice sau imagini mistice.
Intr-un loc erau cinci stele, intr-altul, cinci flori, undeva, chiar un pentagon. Aranjamentul nu era intamplator. Invatase ca, pentru membrii Ordinului cistercian, cinci era o cifra simbolica: reprezenta intruparea pura si plenara a lucrurilor: numarul petalelor trandafirilor e mereu un multiplu de cinci, florile de mar si de par au si ele tot cate cinci petale. Omul are cinci simturi si cele cinci rani ale lui Isus erau pomenite la fiecare slujba. Calugaritele insa nu o invatasera ca cinci este si cifra iubirii si a lui Venus, suma indivizibila a cifrei masculine trei si a cifrei feminine doi. Descoperise acest lucru deosebit de interesant pentru o fata de cincisprezece ani dintr-o carte pe care o citea in secret la mansarda.
Biblioteca manastirii adapostea cele mai uimitoare comori: mai putin scandaloase, dar categoric nepotrivite pentru ochii unei scolarite, predicile medievale ale lui Bernard de Clairvaux le reaminteau calugaritelor semnificatia parfumurilor folosite in timpul rugaciunilor sau al ablutiunilor.