Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Suntem inevitabili de Gayle FORMAN

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gayle FORMAN
Suntem inevitabili
NEMIRA, 2021
Colectia YOUNG ADULT
Traducere din limba engleza de Cristina NAN
 

Extras/ p. 11
In dimineata in care incepe povestea noastra, Ira si cu mine stam la locurile noastre obisnuite, citind aceleasi carti dintotdeauna, cand un vaiet inspaimantator cutremura magazinul. Suna ca un corn de ceata, doar ca ne aflam in Muntii Cascadelor, in statul Washington, la vreo suta saizeci de kilometri departare de ocean, de nave si de cornurile de ceata.
Ira sare de pe scaun, cu ochii larg deschisi, cuprins de panica.
„Ce-a fost asta?”
„Nu stiu...”
Vocea imi este acoperita de un pocnet ascutit, urmat de sunetul jalnic al cartilor care se prabusesc ca o avalansa pe podea. Unul dintre cele mai mari rafturi s-a rupt in doua fix de la jumatate, asemenea castanului din Jane Eyre. Si oricine e citit Jane Eyre stie ce prevesteste asta.
Ira se avanta intr-acolo, ingenuncheaza si, deznadajduit, se apleaca peste soldatii cazuti, de parca el ar fi generalul care i-a condus la pieire. Doar ca nu e asa. Nu e vina lui. Nimic din toate astea nu e din vina lui. [...]
Pun pe foc ceainicul si ii fac un ceai de musetel.
„Dar cartile...”
Vocea lui Ira e profunda, parca indoliata, ca si cum cartile ar fi niste fapturi care traiesc si respira. Si, pentru el, chiar sunt.
Dupa parerea lui, cartile sunt adevarate miracole. [...]