Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Katherine RUNDELL | O dorinta de Craciun

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,99 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Katherine RUNDELL    |    O dorinta de Craciun

Ilustratii – Emily SUTTON

NEMIRA, 2019

Colectia nemi

Traducere din limba engleza – Cristina NAN

||||

pp. 5-8/ e x t r a s

Era ajunul Craciunului si Theodore se lupta de zor cu o cutie de carton. Cutia iesea invingatoare. Cineva folosise scotch din belsug. Cineva care considerase ca e important sa o protejeze.

Ghemotoacele de vata erau cel putin la fel de vechi ca decoratiunile; miroseau a condimente si a parfum vechi. Majoritatea ornamentelor erau globuri sparte. Theo le-a scos cu grija, incruntandu-se.

„Nu ar trebui sa te tai de Craciun”, a murmurat el. „Niciun colind nu spune asta.”

Totusi, la fundul cutiei se aflau patru decoratiui complet diferite: un calut de lemn, un macaleandru, un soldat de tinichea cu o toba si un inger. Aripile ingerului se destramau, iar toba soldatului era ruginita. Macaleandrul ramasese pe alocuri fara pene, iar talpigele calutului de lemn fusesera partial mancate de viermi.

Theo le-a aranjat in pom, printre luminitele care nu mai functionau. Nu era destul de inalt ca sa ajunga la crengile de sus, asa ca a aruncat ingerul, incercand sa-l agate de varful bradului. Nu a reusit, prin urmare l-a atarnat de o creanga. A aranjat globurile sparte cum s-a priceput el mai bine.

Gasise cutia cu decoratiuni pe un dulap; parintii nu avusesera timp sa cumpere altele noi. Nici macar sa cumpere un curcan nu avusesera timp. Amandoi erau la serviciu. Singurul cadou de sub brad consta intr-un plic in care se aflau niste tichete cadou.

Theo a incercat sa impatureasca plicul, dandu-i astfel o forma mai atragatoare, dar degeaba.

„Sa nu stai pana tarziu!” ii spusesera parintii. Ne intoarcem diseara.

”Veniti cat puteti de repede? imi promiteti?”

„Iti promitem”, zisese mama mangaindu-l pe obraz cu o mana si cu cealalta scormonind prin geanta, dupa telefon. „O sa-ti faca bona placintele cu fructe. Nu-i asa ca o sa fie dragut?” Theo s-a strambat. Nimanui nu-i plac placintutele cu fructe uscate, si-a zis el. Dar, cum era un baiat politicos, nu spusese decat:

„De ce nu sta doamna Goodyere cu mine?”

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza – Cristina NAN
An aparitie 2019