Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mircea DANELIUC | Sfumato

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mircea DANELIUC    |    Sfumato

Polirom, 2019

Colectia fiction-Ltd

||||

Extras din pagina de debut a romanului

Radea obosit, in dreapta, cu capul lasat pe tetiera. Ochelarii de soare atarnau intr-o parte pe fata, ii pastrase, desi afara se insera. Se stradui de cateva ori sa ingane ce rabufnea din aparatul de radio, cam tare, dar nu insista. Prietenul de la volan batea ritmul cu palma in bordul masinii.

La un an si ceva nu prea poti sa-ti faci o idee. Si-l trecusera in brate de la unul la altul, lui Robert ii urinase pe burta, ma rog, era ca si cum tiganusul facuse alegerea: esti al meu, te-am luat. Asta il zapacise. Poate-i un semn, s-ar putea... Buzaul ramasese in urma, de mai bine de-o ora, pana la Bucuresti – cam vreo jumatate de ceas, mai putin. Tata, brusc, la treizeci de ani, nici nu se gandise... Cine stie ce are de mostenit in firea lui sau ce-o fi cand o creste, ca-i o problema si asta; te uiti la parinti, sigur, dar nu-i concludent. Casa, ma rog, vai de capul lor, cine-si da copilul de bine?... S-a temut putin sa nu ia vreo insecta, Doamne fereste, mai stii?...

Dormea cand intrasera, l-au gasit adormit; nu patut, in culcusul ala al lor. Fatuca rotunda, haioasa, mai mult urechi. Gestul cu care femeia incerca sa i-l ghemuiasca la piept, de parca ii dadea un cadou... Al meu, fiul meu, ma umfla si rasul; peste cateva luni, daca apas unde trebuie, poate fi chiar al meu. Asternutul calau de unde-l scosese, o acreala calduta. Grase si crete, de la genunchi. Un tremur launtric cand si-l lipise, apoi, de camasa; de unde stia ca asa se face, tinandu-l de cap?

SPECIFICATII

An aparitie 2019