Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Introducere in Vechiul Testament

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:978-606-29-0260-5
  • Editura: Basilica
  • 67,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pr. Prof. Dr. Ioan – coordonator  |  Introducere in Vechiul Testament. 

Pr. Prof. Dr. Dumitru Abrudan. 

Pr. Prof. Dr. Petre Semen. 

Pr. Conf. Dr. Constantin Oancea. 

Pr. Conf. Dr. Remus Onisor. 

Pr. Prof. Dr. Mircea Basarab. 

Editura BASILICA – Bucuresti, 2018. 


Colectia Cursuri, Manuale si Tratate de Teologie  Ortodoxa. 

Manual pentru Facultatile de Teologie Ortodoxa. 

Volum publicat cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. 


Extras din Capitolul I.4. Inspiratia Sfintei Scripturi – I.4.1. Definirea inspiratiei

Inspiratia este o actiune dumnezeiasca, invaluita de taina, in care Duhul Sfant isi revarsa harul asupra unei persoane in vederea descoperirii si transmiterii unui adevar supranatural.

Termenul inspiratie provine din substantivul latin inspiratio, care corespunde grecescului zzzzzzzzzzz (forma adjectivala compusa din substantivul ZZZZ – Dumnezeu si verbul yyyy, xxxx – a sufla), cuvant folosit de Sf. Apostol pavel pentru a indica valoarea, natura si raportul dintre Sfanta Scriptura si Dumnezeu (2Tim 3, 16; cf, 2Pt 1, 21). Din etimologia si din contextul biblic in care este folosit acest concept, reiese faptul ca inspiratia presupune existenta unei influente harice, izvorate din  Dumnezeu, care ofera omului capacitatea de a intelege ratiunile dumnezeiesti si de a le putea transmite inteligibil altor persoane.

Cu alte cuvinte, este lucrarea speciala a lui Dumnezeu, pe care noi o atribuim Duhului Sfant, prin care aghiograful este iluminat sa inteleaga si sa gaseasca formele  cele mai potrivite pentru a transpune continutul actelor Revelatiei pe intelesul semenilor sai, in vederea mantuirii. Actul inspiratiei face ca aghiograful sa iasa din planul teoretic si sa vorbeasca din planul trairii practice a Revelatiei sau din planul intruparii Cuvantului, realizand astfel un act de teologhisire.

SPECIFICATII

An aparitie 2018