Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Imperfectionistii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,64 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Imperfectionistii , de Tom Rachman, volum aparut la editura Humanitas

Unul dintre titlurile-far ale Targului International de Carte de la Frankfurt din anii precedenti, romanul de debut al scriitorului Tom Rachman a cunoscut un imens succes de public si de critica odata cu aparitia editiei americane, in aprilie 2010. Doua luni mai tarziu, drepturile de ecranizare au fost cumparate de casa de productie a lui Brad Pitt. Imperfectionistii a figurat douazeci si opt de saptamani pe lista de bestselleruri a publicatiei New York Times , s-a aflat printre cele mai bune carti ale anului 2010 alese de Amazon si a fost nominalizat la Giller Prize.

Este tradus in douazeci si noua de tari. Roman coral magistral orchestrat, Imperfectionistii etaleaza, in unsprezece istorii care se intersecteaza, legate prin scurte interludii, o galerie de unsprezece portrete ale unor barbati si femei din redactia unui ziar international de limba engleza nenumit, cu sediul la Roma. O fresca memorabila a culiselor universului jurnalistic pe parcursul a cincizeci de ani, de la varsta de aur a acestuia pana la crepusculul din prezent. In 1953, Cyrus Ott, un excentric om de afaceri american, infiinteaza la Roma, pe Corso Vittorio, un ziar de limba engleza. Datorita unor oameni dedicati, mica publicatie va cunoaste adevarate perioade de inflorire si va ajunge sa aiba cititori pe tot mapamondul. Dar acum ne aflam in anul 2004 si ziarul nu a putut sa tina pasul cu schimbarile erei digitale, cititorii i s-au imputinat considerabil si conducerea Grupului Ott intentioneaza sa reduca din personal. In acest stralucit roman de debut, vietile imperfecte ale jurnalistilor din redactia din Roma se completeaza una pe alta precum un puzzle. Kathleen Solson, redactorul-sef, face tot ce poate ca sa mentina ziarul pe linia de plutire, in timp ce casnicia ei e pe punctul de a se destrama.

Arthur Gopal, redactorul de necrologuri, ar da orice ca sa nu lucreze, dar o tragedie in familie il determina sa se refugieze, cu rezultate spectaculoase, tocmai in munca. Ruby Zaga are impresia ca este mereu persecutata de colegii pe care oricum ii uraste, dar cand afla ca nu va fi disponibilizata, se inchide in baie si plange de bucurie. Craig Menzies, redactorul de stiri, afla intr-un tarziu ca viata lui sentimentala se intemeiaza pe o minciuna. Iar lui Oliver Ott, nepotul lui Cyrus, ii pasa mai mult de cainele sau, Schopenhauer, decat de ce se intampla cu ziarul pe care il administreaza.

SPECIFICATII

Traducere Eduard Bucescu
An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 6511