Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Heather MORRIS | Tatuatorul de la Auschwitz

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Heather MORRIS    |    Tatuatorul de la Auschwitz

HUMANITAS, 2018

HUMANITAS fiction, Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza de Luana SCHIDU

||||

Extras din Prolog

Lale incearca sa nu priveasca in sus. Ia foaia de hartie care-i este intinsa. Trebuie sa transcrie cele cinci cifre pe fata care o tine in mana. Este deja un numar acolo, dar s-a cam sters. Baga acul in bratul ei stang, trasand un 3; incearca s-o faca cu blandete. Tasneste sangele. Dar acul n-a patruns destul de adanc si trebuie sa traseze cifra din nou. Ea nici nu tresare la durerea pe care Lale stie ca i-o provoaca. Au fost avertizate – sa nu spui nimic, sa nu faci nimic. El sterge sangele si freaca rana cu cerneala verde.

„Mai repede!” sopteste Pepan.

Lale taraganeaza. Una e sa tatuezi brate de barbati, dar sa profanezi corpuri de fete e ingrozitor. Ridicand ochii, vede un barbat in halat alb care care trece incet in revista sirul de fete. Din cand in cand se opreste sa inspecteze fata si trupul unei tinere ingrozite. In cele din urma ajunge la Lale. In timp ce el tine mana fetei cat se poate de bland, barbatul o prinde de barbie si ii intoarce brutal capul dintr-o parte in alta. Lale priveste in ochii inspaimantati. Buzele ei se misca, parand ca vor sa spuna ceva. Lale o strange tare de brat s-o opreasca. Ea il priveste, si el ii face semn „Sss”. Barbatul in halat alb ii da drumul si se indeparteaza.

„Bravo” ii sopteste el, apucandu-se sa tatueze restul de patru cifre – 4 9 0 2. Cand termina, ii tine bratul o clipa mai mult decat e necesar, privind-o in ochi. Ea ii raspunde cu un zambet si mai slab. Ochii ei danseaza insa in fata lui. Privindu-i, inima lui pare ca se opreste si totodata incepe sa bata pentru prima oara, bubuind, aproape amenintand sa-i sara din piept. Se uita in jos si pamantul i se clatina sub picioare. I se intinde o noua foaie de hartie.

„Mai repede, Lale!” ii sopteste grabit Pepan.

Cand ridica din nou privirea ea nu mai e acolo.

361 (1)

SPECIFICATII

Traducere Traducere din engleza de Luana SCHIDU
An aparitie 2018