Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Omul timpului meu de Dalia SOFER

0 opinii / Scrie o opinie
  • 55,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dalia SOFER
Omul timpului meu
CORINT FICTION, 2021
Traducere din limba engleza si note de Mihnea GAFITA


Extras/ Partea intai, 1
In jurul meu, parca era o colonie de furnici de masini negre. In buzunarul hainei, intr-o cutiuta de bomboane mentolate, aveam ascunsa cenusa tatalui meu, Sadegh Mosafarian, care murise de doua saptamani si pe care nu-l mai vazusem de treizeci si opt de ani. Iar langa mine, pe bancheta din spate a limuzinei, statea seful meu, Ministrul Afacerilor Externe. Delegatia iraniana, compusa din ministru, eu, doi translatori si vreo sase insi care ne pazeau, avea deplasarea limitata la doar cateva strazi newyorkeze, dincolo de care nu ne era ingaduit sa mergem. 
„Parc-am fi intr-o nenorocita de-nchisoare”, i-am spus ministrului, in acea prima zi de Adunare Generala a Natiunilor Unite, cand mi-am dat seama ca eram tinuti inchisi ca intr-un perimetru-fantoma, inconjurat cu sarma ghimpata.
„Nici chiar asa, a zis el. Dumneata, dintre toti, ar trebui sa stii cum sta treaba.”
Optimismul ii fusese pus la grea incercare pe toata durata calatoriei. O data in plus, promisiunile pe care ni le facusera americanii fusesera incalcate, scuza cea mai recenta fiind o altercatie intre cele doua Marine militare, a noastra si a lor, in Golful Persic. Ei au aratat cu degetul inspre est, catre ayatolahii nostri cu aer de sfincsi, care, la randu-le, s-au repezit la pupitrele rugaciunilor de vineri seara si-au negat orice implicare. Acuzele si contestarile s-au intretaiat ca mingile de ping-pong, facand ca orice idee de vinovatie sau nevinovatie sa para un simplu moft.