Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Natura umana de Serge JONCOUR

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Serge JONCOUR

Natura umana

POLIROM, 2023

Colectia Biblioteca Polirom Actual – coordonata de Dan CROITORU

Traducere din limba franceza si note de Madalin ROSIORU

 

 

Extras/ Joi, 23 decembrie 1999

Pentru prima data era singur la ferma, fara nici un zgomot de animale sau de orice altceva, fara nici cel mai mic semn de viata. Totusi, intre acele ziduri, viata stapanise mereu, alde Fabrier isi dusesera acolo traiul timp de patru generatii si el insusi crescuse in acea ferma, cu cele trei surori ale lui, trei flacarui luminoase, deosebite si nesupuse, toate numai voie buna.

Copilaria trecuse demult, o copilarie din rasete si jocuri, printre reuniuni si mari intalniri de vara pentru recoltele de tutun si de sofran. Apoi surorile plecasera spre alte zari, toate la oras, insa nu era nimic trist sau malefic in asta. Dupa ce plecasera, nu mai ramasesera decat patru oameni pe toata coasta, Alexandre si parintii sai, si mosneagul nebun de langa padurea lui, Crayssac, pe care-l tineau la distanta. Dar astazi doar Alexandre isi mai ducea viata in susul pajistilor, Crayssac murise, iar parintii lui plecasera de la ferma.

In seara aceea, Alexandre tari sacii de ingrasamant din vechiul hambar la noua cladire de carantinare. Pe urma, tot dupa planurile lui Anton, inspecta din nou mortierele si combustibilul. Acum, totul era gata. Inainte sa revina la ferma, se duse sa arunce o privire pe vale, pandind cel mai mic semn, cel mai mic zgomot. Vantul batea cu putere, asa ca inainta si mai mult. [...]