Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dragostea -12 povestiri de A.P. CEHOV

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

A.P. CEHOV

Dragostea -12 povestiri

Traducere din rusa si note de Adriana LICIU

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

HUMANITAS FICTION, 2023

 

 

Extras/ El si ea

Sunt nomazi. Doar Parisului ii ofera luni intregi, dar cu Berlinul, Viena, Neapole, Madridul, Petersburgul si alte capitale sunt zgarciti. La Paris se simt quasi-acasa: pentru ei, Parisul este capitala, resedinta, in timp ce restul Europei e o provincie plicticoasa, fara noima, la care te poti uita numai prin perdelele lasate ale grand-hotel-urilor sau din avanscena. Nu sunt batrani, dar au apucat deja sa stea de cate doua-trei ori in toate capitalele europene. S-au saturat de-acum de Europa si au inceput sa discute despre o calatorie in America, si vor discuta pana cand altii nu ii vor convinge ca ea nu are o voce chiar atat de grozava, incat sa merite sa fie prezentata ambelor emisfere.

E greu sa-i vezi. Pe strazi nu-i poti vedea, fiindca merg cu trasura si merg cand e intuneric, seara si noaptea. Pana la pranz dorm. Se scoala de obicei prostdispusi si nu primesc pe nimeni. Primesc numai uneori, fara ora precisa, in culise sau in timp ce iau cina.

Ea poate fi vazuta in fotografiile care se vand. Dar in poze e frumoasa, iar frumoasa nu a fost niciodata. Nu va incredeti in fotografiile ei: e urata foc. Cei mai multi o vad pe scena. Dar pe scena este de nerecunoscut. Albelile, rumeneala, cerneala de gene si parul fals ii acopera fata ca o masca. Tot asa si la concerte.