Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Nehotaratii sorti ai bataliei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 31,79 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Nehotaratii sorti ai bataliei, de John Steinbeck, volum aparut la editura Polirom

Nehotaritii sorti ai bataliei (1936) are ca tema nemultumirea sociala a muncitorilor nomazi americani. Umiliti de lati­fundiarii livezilor de mere din California, flaminzi si furiosi, culegatorii de fructe pornesc o revolta violenta si plina de fana­tism, sub auspiciile subversive ale cauzei „rosii”. De un realism politic si social admirabil, romanul „proletar” al lui Steinbeck este nu numai o parabola a luptei pentru identitate, ci si o poveste extrem de bine construita despre diferentele esentiale intre oameni si felul imprevizibil in care se manifesta multimile impotriva unui sistem economic represiv.

Anticipind temele mari si controversele sociale din Fructele miniei si Soareci si oameni , cel de‑al cincilea roman al lui John Steinbeck urmareste traseul furtunos al maturizarii lui Jim Nolan, un tinar insingurat si deznadajduit din San Jose, ce se angajeaza cu un extaz aproape mistic in marea cauza pe care‑o impartaseste cu semenii sai.

„In John Steinbeck gasim scriitorul a carui opera este tot atit de vasta pe cit de nesfirsite sint temele societatii care-i populeaza cartile.” (Don DeLillo)

„John Steinbeck a cunoscut America si si-a inteles compatriotii mai bine decit orice alt scriitor din secolul XX.” ( The Dallas Morning News )

„Un roman frumos, dinamic, animat de puterea unor evenimente dramatice, Nehotaritii sorti ai bataliei are toate datele unei capodopere care, prin valorile sale, inlatura orice prejudecata.” ( The New Republic )

SPECIFICATII

Traducere Ioana Oprica
An aparitie 2012
Limba Romana
Cod 978-973-46-2585-7