Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Holly RINGLAND | Florile pierdute ale lui Alice Hart

0 opinii / Scrie o opinie
  • 44,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Holly RINGLAND    |    Florile pierdute ale lui Alice Hart

HUMANITAS fiction, 2020

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

||||

Motto:

O lacrima splendida a cazut/ In poarta din floarea pasiunii./ Vine porumbita mea, iubita mea;/ Vine viata mea, soarta mea;/ Striga trandafirul rosu: „E aici, aproape, aici”,/ „A intarziat”, plange trandafirul alb;/ Si nemtisorul asculta: „Aud, aud”,/ Iar crinul murmura: „Astept.”

Alfred Lord TENNYSON

1. Orhideea cu cioc rosu/ e x t r a s

Semnificatie: Dorinta de a poseda

Pyrorchis nigricans/ Australia de Vest

Are nevoie de foc pentru a inflori. Rasare din bulbi care pot sa vegeteze. Petalele au dungi de culoare rubinie intensa si se innegresc dupa ce au inflorit, de parca ar fi carbonizate.

Alice Hart, o fetita de noua ani, statea la birouasul sau de langa fereastra, in casa lor de lemn din capatul aleii, si isi inchipuia cum ar putea sa-i dea foc tatalui ei.

Pe biroul din lemn de eucalipt facut de tatal ei tinea deschisa o carte de la biblioteca. Cuprindea mituri despre foc adunate din toata lumea. Desi de la nord-est venea o adiere sarata dinspre Pacific, Alice simtea miros de fum, pamant si pene arse. Citea, rostind cuvintele in soapta:

Pasarea Phoenix este cuprinsa de flacari, ca sa fie mistuita de foc, sa se faca scrum si sa se ridice reinnoita, renascuta, preschimbata – aceeasi, dar cu totul diferita.

Si-a trecut usor varful degetului peste imaginea pasarii Phoenix care isi lua zborul, cu penajul alb-argintiu stralucitor, cu aripile intinse si cu capul dat pe spate, gata sa sloboada un strigat victorios.

SPECIFICATII

An aparitie 2020