Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Asli ERDOGAN | Acum nici tacerea nu-ti mai apartine

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Asli ERDOGAN    |    Acum nici tacerea nu-ti mai apartine

POLIROM, 2018

Colectia Plural

Traducere din limba franceza si note de Nicolae CONSTANTINESCU

||||

La baza unui zid/ e x t r a s

Chiar era adunator de zdrente sau, cum a dat de inteles, politist in civil? Nu stiu. „Mi-a salvat viata”, mi-am zis de cateva ori. Si repet ca sa ma conving de asta, ca o iesire de urgenta din noaptea careia i-as cauta codul. Din noapte voi face o istorisire personala, la trecut, si-i voi gasi un loc in mijlocul semnelor de punctuatie. Probabil ca nu i-am zis nici macar „multumesc”.

„La pamant, sora! La pamant! LA PAMANT!” tipa el cat poate de tare, incercand sa acopere zgomotul detunaturilor.

Arata catre zid.

„Lasa capul jos!”

Noaptea zilei de 15 iulie, in fata cazarmii din cartierul Harbiye. Langa cladirea radioului, de ore intregi se dau lupte cumplite, ambulantele aduc tot mai multi raniti, sunt si morti. Lunetistii desfasurati in jurul cazarmii impiedica pe oricine sa traverseze bulevardul. Pe trotuarul de vizavi, vreo doua sute de persoane urla slogane si, la Allahu akhbar, incearca sa inainteze; militarii deschid focul si oamenii se lungesc din nou pe pavaj... nu suntem pe front, dar pe unul dintre bulevardele cele mai largi si deschise ale orasului n-ai nici un loc unde sa te ascunzi; cateva bucati de sticla, de aluminiu si de plastic nu te protejeaza de razboi.

„E mai sigur in partea noastra!” strigase adunatorul de zdrente putin mai devreme, inainte ca lunetistii sa fi reperat trei sau cinci persoane refugiate in umbra...

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba franceza si note de Nicolae CONSTANTINESCU
An aparitie 2018