Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Yu HUA | Ziua a saptea - roman

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Yu HUA    |    Ziua a saptea    roman

HUMANITAS fiction, 2020

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

||||

Motto:

Si a sfarsit Dumnezeu in ziua a saptea lucrarea Sa,

pe care a facut-o; iar in ziua a saptea S-a odihnit de

toate lucrurile Sale, pe care le-a facut.

Geneza 2:2

Ziua intai/ extras

Se lasase deja ceata deasa cand am iesit din garsoniera inchiriata, pornind prin orasul pustiu, cufundat in haos. Trebuia sa ajung intr-un loc numit „salon funerar”, desi in zilele noastre i se spune mai degraba „crematoriu”, caci fusesem anuntat sa ma prezint acolo inainte de ora noua, incinerarea mea fiind programata pentru ora noua si jumatate.

Cu o seara in urma, rasunase o bubuitura teribila, ca atunci cand se prabuseste ceva, dupa care au mai urmat cateva, ca si cum cladiri imbatranite peste masura se pravaleau rand pe rand. In vacarmul acela, parca dormeam si nu dormeam. Odata ce s-a luminat cerul si am deschis usa garsonierei, bubuiturile parca au contenit brusc, de parca acest gest al meu ar fi curmat tot zgomotul. Apoi, am zarit pe usa un anunt prin care eram chemat la salonul funerar pentru incinerare, un anunt mazgalit cu caractere umede si neclare; mai erau lipite inca doua somatii, din urma cu mai bine de zece zile, prin care mi se cerea sa platesc curentul electric si apa.

Atunci cand am iesit pe usa, am bagat de seama ca ceata inchisese intreg orasul ca intr-o capsula, stergand astfel granita dintre zi si noapte, dintre dimineata si seara. Am pornit catre statia de autobuz. Pe strada, umbrele unor oameni apareau pe neasteptate si dispareau la fel.

SPECIFICATII

An aparitie 2020