Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Gregory David ROBERTS - SHANTARAM

0 opinii / Scrie o opinie
  • 99,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gregory David ROBERTS - SHANTARAM

Editura ALL, 2019

Traducere din limba engleza si note de Raluca si Cristian TANASESCU

 

Extras din prezentarea autorului

Gregory David Roberts s-a nascut in 1952, in Melbourne, Australia, si o buna parte din viata a fost fugar. Dupa ce a divortat si a pierdut custodia fiicei sale, a devenit dependent de heroina si a inceput sa jefuiasca banci pentru a-si sustine dependenta. A fost prins si inchis, dar a reusit sa evadeze in 1980. Din 1982 pana in 1990, a trait in India, experienta care sta la baza romanului Shantaram.

A infiintat o clinica gratuita intr-una din mahalalele Bombay-ului, a fost inchis in India timp de patru luni, apoi a fost recrutat de mafia locala pentru diverse afaceri ilegale, printre care trafic cu aur si pasapoarte false. In 1990, a fost prins in Germania si extradat in Australia, unde a petrecut sase ani in inchisoare. In aceasta perioada, Roberts a inceput sa scrie Shantaram. Desi manuscrisul a fost distrus de gardieni de doua ori, Roberts a continuat sa il rescrie. Cartea a fost tradusa in peste patruzeci de limbi si vanduta in aproape patru milioane de exemplare.

Dupa ce a scapat din inchisoare, Roberts s-a reintors in Bombay, iar aceasta noua experienta sta la baza celei de-a doua carti din tetralogie, Umbra muntelui (editia originala a aparut in octombrie 2015). Din 2014, Roberts s-a retras din viata publica pentru a se dedica familiei si carierei literare.

SPECIFICATII

An aparitie 2019