Edmund J. BOURNE - Ghid practic pentru gestionarea anxietatii si fobiilor
- Cod produs:LB-2020-0526
- Autor: Edmund J. BOURNE
- Editura: All
-
119,90 lei
DESCRIERE
Edmund J. BOURNE - Ghid practic pentru gestionarea anxietatii si fobiilor
Editura ALL, 2019
Traducere din limba engleza de Claudia Roxana OLTEANU
Extras din Nota editorului
Aceasta carte este menita sa ofere informatii corecte si pertinente in legatura cu subiectul pe care il trateaza. Cititorii iau, astfel, la cunostinta faptul ca editorul nu incearca sa ofere servicii de ordin psihiatric, psihologic, financiar, juridic sau de orice alt fel. Medicamentele mentionate in paginile cartii nu trebuie administrate fara recomandarea doctorului si fara reteta. In cazul in care considerati ca aveti nevoie de asistenta si de consiliere profesionista, trebuie sa va adresati unui specialist.
Extras din Capitolul 5 – Exercitiile fizice (p. 147)
Una dintre cele mai puternice si mai eficiente metode de reducere a anxietatii generalizate si de depasire a predispozitiei spre atacuri de panica este un program regulat de exercitii fizice viguroase. Atunci cand ai un atac de panica, reactia lupta-sau-fugi, fireasca pentru corpul tau – eliberarea brusca de adrenalina pe care o resimti ca raspuns la o amenintare reala -, este fie excesiva, fie in afara contextului. Exercitiile fizice reprezinta un debuseu natural pentru corp, atunci cand el intra in criza provocata de reactia lupta-sau-fugi. Majoritatea clientilor mei, dupa ce s-au apucat de un program regulat de exercitii, sunt mai putin vulnerabili la atacurile de panica sau, daca inca le mai au, acestea sunt mai putin severe. Exercitiile regulate mai diminueaza si tendinta de a experimenta anxietatea anticipativa catre situatiile fobice, grabind recuperarea pentru toate tipurile de fobii, incepand cu frica de a vorbi in public si pana la frica de a sta singur.
Plimbarea
[...] Pentru a beneficia din plin de beneficiile plimbarii, postura este foarte importanta. Atunci cand lasi bratele sa se miste natural, in opozitie cu miscarea picioarelor, o sa ajungi la „conditionare incrucisat-laterala”, ceea ce te ajuta sa integrezi ambele emisfere ale creierului tau. Si incaltamintea buna e foarte importanta. Cauta sa aiba branturi moi, curbura buna si un suport ferm pentru calcai.
Dupa ce ai ajuns sa te plimbi cu usurinta cinci-sase kilometri pe zi fara oprire, poti sa faci excursii – de o zi sau mai multe zile. Drumetiile in aer liber iti pot revitaliza atat sufletul, cat si trupul
SPECIFICATII
An aparitie | 2019 |