Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pazitoarea tainei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 40,46 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kate MORTON - Pazitoarea tainei

HUMANITAS FICTION, 2017

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din limba engleza si note de Sinziana DRAGOS

 

Extras/ Partea intai – LAUREL

1

O ferma pierduta undeva in peisajul rural al Angliei, intr-o zi de vara, la inceputul anilor ’60. O casa modesta, cu barne de lemn, cu varul scorojit pe peretele dinspre apus, cu clematite catarandu-se pe tencuiala. Pe cos iese fum si iti dai seama dintr-o privire ca pe plita sobei din bucatarie abureste o mancare buna. In spate, straturile de zarzavat sunt aranjate intr-un anume fel, ferestrele cu ochiuri de plumb sclipesc mandre, iar tiglele acoperisului stau frumos asezate.

Casa e imprejmuita de un gard simplu, cu o poarta care desparte gradina de pajistile si de crangul din preajma. Un paraias se strecoara lenes pe pietrele dintre copacii nodurosi, unduindu-se de secole cand la soare, cand la umbra, dar susurul lui nu se aude pana aici. Casa e destul de izolata, la capatul unei alei prafoase, ce se desprinde din drumul de tara al carui nume il poarta.

Cate o boare mai tulbura peisajul tacut si neclintit. Doua cercuri, foarte la moda anul trecut, stau proptite de bolta cu glicina. Un ursulet de catifea cu un ochi bandajat si cu un aer demn, ingaduitor sta de veghe din cosuletul cu carlige de rufe, iar roaba incarcata cu ghivece de flori asteapta rabdatoare langa sopron.

Peisajul incremenit pare incarcat de o senzatie de asteptare, asemenea unei scene de teatru in clipa dinaintea intrarii actorilor, cand toate caile sunt deschise pentru orice si soarta nu a fost inca pecetluita de intamplari, si-apoi...  

SPECIFICATII

An aparitie 2017
Limba Romana
Cod 978-973-689-758-0