Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cei mai frumosi ani din viata lui Anton de Norris von SCHIRACH

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Norris von SCHIRACH

Cei mai frumosi ani din viata lui Anton

HUMANITAS FICTION, 2021

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere de Victor SCORADET

Pret 32,00 lei

 

Extras/ 1 Ursul dresat

Ori de cate ori directorul general Igor Pavlovici isi facea aparitia in cladirea birourilor, departamentul de materii prime se dadea motivat la maximum. El singur hotara asupra cantitatii lunare si a pretului la care aceasta le era livrata de una dintre cele mai mari otelarii. Anton baga de seama, spre propria sa indispozitie, cum, in relatia cu siberianul, chiar si el adopta la randul sau o atitudine servila.

Totul se desfasura conform rutinei consacrate. La inceput, sala de sedinte era inca plina de colaboratorii lui Anton, pregatiti sa raspunda la intrebarile lui Igor Pavlovici. Anton urmarea fara un cuvant confruntarea detaliilor logistice. Inca o jumatate de ora si avea sa fie solicitata si interventia lui. Era a noua luna pe care o petrecea la Moscova.

Venise la Moscova ca printr-o usa tapetata si i se pusese la dispozitie o locuinta mica din anii treizeci, situata pe o strada ingusta, in comparatie cu celelalte strazi de aici, era vorba de strada Briusov, intre Tverskaia si Conservatorul Ceaikovski. Casa inalta si cenusie, situata cum nu se poate mai bine, fusese proiectata de arhitectul care facuse si Mausoleul lui Lenin. Ceea ce, conform opiniei generale, ar fi explicat si incaperile intunecoase din blocul in care statea Anton. Sub Stalin, cladirea le fusese rezervata artistilor emeriti, lucru evocat si de imaginile in relief de pe zidul dinspre strada al casei.