Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Despre credinta, arta si tot ce e intre ele de Marta VARTOLOMEI

0 opinii / Scrie o opinie
  • 20,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Marta VARTOLOMEI

Despre credinta, arta si tot ce e intre ele - eseuri

Editura Eikon, 2022

 

„Acest volum reprezintă o colecție de eseuri scrise în perioada 2016-2021. Subiectele lor variază de la literatură, muzică și film, la ideologii totalitare,(inter)culturale, ori creștinism. Eseurile reflectă ideile pe care le aveam la momentul scrierii lor și trasează schematic linia de interes care m-a condus la cercetările mele de astăzi.

Colecția de față reprezintă o călătorie prin diferite forme de artă, spații geografice și ideologii culturale. Cititorul nu va rămâne nemișcat de înduioșătoarele trimiteri la suferințe nemeritate purtate de cetățeni ai statelor totalitare; nu va putea trece cu vederea perspectivele creștine așezate de creatorii de artă (fie ea muzică, pictură, sau literatură) peste operele lor, cu o curajoasă râvnă; dar nu va rezista nici tentației de a-și adânci căutările. Acest buchet de scrieri îndeamnă cititorul spre descoperirea a ceea ce nu a găsit încă, spre lărgirea orizontului cultural și ideologic, dar și spre întoarcerea la simplitate și credință.

Cu un limbaj accesibil, dar totodată bine documentat, eseurile despre valori, ideologii și credințe împing cititorul să renunțe la idei preconcepute și să se îmbogățească în trăire și cunoaștere culturală.”, Prefață, Marta Vartolomei