Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

De la Muntele Sfant

0 opinii / Scrie o opinie
  • 45,28 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

De la Muntele Sfant, de William Darlymple - carti teologie si spiritualitate Libraria Bizantina

In primavara anului 587 doi calugari porneau intr-o calatorie extraordinara, ce avea sa-i poarte in semicerc prin lumea bizantina de pe malurile Bosforului pana la dunele Egiptului. Pe drum, Ioan Moshu și ucenicul sau, Sofronie Scolasticul, au poposit in peșteri, manastiri și sihastrii indepartate, culegand intelepciunea pustnicilor și a parintilor din deșert inainte ca lumea acestora sa se prabușeasca sub umbra Islamului.

Dupa aproape 1500 de ani, calauzit de scrierile celor doi, William Dalrymple pornește pe urmele lor. Jurnalul sau de calatorie este marturia unei lumi pe cale de disparitie. Comparat deseori cu Alan Bennett, in ceea ce priveste oralitatea stilului, William Dalrymple construieste aici un discurs neasteptat, cu un subiect pe cat de grav, pe atat de controversat, dar contracarat in fiecare pagina de o relatare prietenoasa, calda, personala, de un umor dezarmant. Jurnal inedit de calatorie initiatica si de cercetare istorica deopotriva, aceasta carte surprinde cititorul inca de la primele pagini prin stilul spumos, inedit si nota usor ironica.

Calatorie, magie, misticism, istorie, ortodoxism, intr-un spatiu mediteranean circular, de la Muntele Athos, prin Turcia, Siria, pana in Egipt – toate aceste elemente sunt prinse intr-o poveste captivanta, presarata cu informatii istorice, fotografii inedite și comentarii neașteptate. William Dalrymple s-a nascut in Scotia si a crescut pe tarmurile golfului Firth of Forth. Este autorul a cinci carti de istorie si calatorii si laureat al premiilor Cook Travel Book Award, Sunday Times Young British Writer of the Year Award, Prix d'Astrolabe, Wolfson Prize for History, Duff Cooper Memorial Prize, Vodafone Crossword Award. Traieste impreuna cu sotia si cei trei copii la o ferma in afara orasului Delhi.

SPECIFICATII

Traducere Raluca Cimpoiasu
An aparitie 2013
Limba Romana
Cod 978-973-1984-20-9