Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Craiasa Zapezii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Michael CUNNINGHAM - Craiasa Zapezii

POLIROM, 2014

Colectia Biblioteca Polirom Actual – coordonata Bogdan-Alexandru STANESCU

Traducere din limba engleza de Anca-Gabriela SIRBU

 

Extras/ Motto

„Mari, reci si goale erau incaperile Craiesei Zapezii. Licarirea Luminilor Nordului se vedea cu usurinta din orice parte a castelului, fie ca erau mai sus sau mai jos pe cer. In mijlocul salii de gheata nesfarsite, pustii se afla un lac inghetat a carui oglinda era impietrita in mii de forme. Fiecare dintre ele semana cu cealalta prin faptul ca era o opera de arta perfecta, iar in mijlocul lacului sedea Craiasa Zapezii. Ea numea lacul acela <<Oglinda intelepciunii>> si spunea ca e cea mai buna si, de fapt, singura de pe fata pamantului.”

Hans Christian ANDERSEN, Craiasa Zapezii

Extras/ O noapte

Pe cerul ce se boltea peste Central Park, lui Barett Meeks i-a aparut o lumina celesta, la patru zile dupa ce fusese, din nou, ranit din dragoste. Cu siguranta, nu era prima data cand i se dadeau papucii, dar era prima data cand asta i se comunica printr-un text de cinci randuri, dintre care al cincilea ii transmitea intr-un limbaj zdrobitor de rece, o urare de noroc in viitor, urmata de trei x-uri scrise cu litere mici.

De-a lungul ultimelor patru zile, Barett se straduise din rasputeri sa nu se lase descurajat de ceea ce parea a fi, in ultimul timp, o succesiune de despartiri din ce in ce mai laconice si mai seci. Dupa ce-a trecut de douazeci de ani, iubirea s-a sfarsit de obicei in crize de plans, in tipete atat de violente incat in vecini incepeau sa latre cainii.

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-973-46-4901-3