Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

John FOWLES | Magicianul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 59,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

John FOWLES    |    Magicianul

POLIROM, 2018

Colectia Biblioteca Polirom Esential – coordonata de Bogdan-Alexandru STANESCU

Traducere din limba engleza de Livia DEAC si Mariana CHITORAN

||||

Extras de la p. 19

Am aflat ca la British Council se recruta personal. La inceputul lunii august m-am prezentat in Davies Street la o doamna foarte aferata, cu obsesii intelectuale si limbaj aferat. Mi-a spus, cu un aer confidential, ca este teribil de important sa fim reprezentati in strainatate de persoane corespunzatoare, posturile erau publicate in presa si candidatii alesi pe baza de interviu si ca, oricum, erau nevoiti sa reduca personalul din strainatate. Apoi trecu la subiect: singurele posturi erau cele de profesori de engleza in scolile straine si nu stia daca asta nu-mi suna „ingrozitor”.

I-am spus ca da.

In ultima saptamana a lunii august, mai in serios, mai in gluma, am publicat un anunt in ziar – un anunt obisnuit. La oferta mea concisa de a face orice si de a merge oriunde am primit mai multe raspunsuri. In afara de cateva brosuri care tineau sa-mi aminteasca de Dumnezeu, stapanul nostru, am primit si trei scrisori incantatoare de la niste esroci faliti. Intr-una era vorba de un post special, bine platit in Tanger – daca stiam italiana. Nu mi-au raspuns la scrisoarea in care-l solicitam.

Luna septembrie batea la usa. Eram descumpanit, ma simteam strans cu usa sa apelez din disperare la „Educational Supplement” si la sirul nesfarsit de slujbe cenusii. Intr-o dimineata m-am intors la British Council.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba engleza de Livia DEAC si Mariana CHITORAN
An aparitie 2018
Limba Romana
Cod 978-973-46-3680-8