Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Alchimistul de Paulo COELHO

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Paulo COELHO

Alchimistul

HUMANITAS FICTION, 2013, 2016, 2018

Seria de autor PAULO COELHO

Editie aniversara 30 de ani

Traducere din portugheza de Gabriela BANU

 

Extras/ Ganduri la aniversarea Alchmistului

Acum 30 de ani, cand a fost publicat pentru prima data in Brazilia, tara mea natala, nimeni nu i-a dat vreo importanta Alchimistului. Un librar din nord-estul tarii mi-a spus ca in prima saptamana de la lansare a fost cumparat un singur exemplar. Au mai trecut apoi sase luni pana sa vanda al doilea exemplar, iar cumparatorul era acelasi! Si cine stie cat timp a mai trecut pana sa vanda a treia carte!

Pana la sfarsitul anului, tuturor le era limpede ca Alchimistul nu merge. Editorul meu a hotarat sa scape de mine si a reziliat contractul. S-a spalat pe maini si mi-a pus cartea in brate. Aveam 41 de ani si eram disperat.

Dar niciodata nu mi-am pierdut credinta in cartea pe care am scris-o si nici nu mi-am abandonat viziunea. De ce? Pentru ca toata fiinta mea, inima si sufletul, era in paginile acelea, iar eu traiam acea metafora. Un om porneste la drum, avand in minte un loc plin de frumusete si magie, in cautarea unei comori necunoscute. La sfarsitul calatoriei sale, isi da seama ca in tot acest timp comoara a fost cu el. Eu mi-am urmat Legenda Personala, si comoara mea a fost darul de a scrie. Si am vrut sa impart aceasta comoara cu tota lumea.