Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aventuri in timp: Vikingii de Dominic SANDBROOK

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dominic SANDBROOK

Aventuri in timp: Vikingii

POLIROM JUNIOR, 2022

Ilustratii de Edward BETTISON

Traducere din limba engleza de Petru IAMANDI

 

 

Extras/ Prolog. Lindisfarne/ pp. 11-12

7 iunie 793

In ziua aceea briza racorea coasta de nord-est a Angliei. O zi tocmai buna pentru o plimbare de-a lungul stancilor acoperite de iarba, in care sa te bucuri de aerul marii, de pasarile marine din inaltul cerului, sa arunci pietricele razant cu valurile verzi-cenusii si sa privesti catre orizontul indepartat, intrebandu-te ce se afla oare dincolo de el.

Pe insula Lindisfarne calugarii erau demult in picioare. Unii stateau aplecati deasupra pupitrelor si copiau Bibliile ilustrate cu atata maiestrie pentru care manastirea ajunsese faimoasa. Altii roboteau la bucatarii, lustruiau mobilierul si dereticau prin capela sau maturau cu rabdare lungile coridoare din piatra.

Dar intr-o dimineata atat de imbietoare majoritatea calugarilor mai tineri preferau sa munceasca afara, in gradini. Vremea aici, la trei kilometri de tarmul northumbrian, era adesea mohorata, umeda si rece, deci era firesc sa profite cat mai mult de soare. [...]

Si totusi, intr-o dimineata ca aceasta, cand creatia Domnului era cuprinsa de liniste si pace, furtunile si balaurii pareau ca nu au ce cauta.

Unul dintre calugarii mai tineri zari, cu ochii lui ageri, velele din departare. Scoase un strigat si lasa grebla din mana, aratand agitat spre zare, moment in care prietenii lui se apropiara in fuga.