In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Marele ghid de uleiuri esentiale de Dr. Fabienne MILLET

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_000167
  • 78,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dr. Fabienne MILLET

Marele ghid de uleiuri esentiale

Editura Curtea Veche, Editura Marabout – 2021

Prefata si traducere de Madalina ULMEANU

Pret 78,00 Lei

 

Extras/ Cuvant inainte

Aparitia Aromaterpiei

Aromaterapia a luat nastere la inceputul secolului XX, gratie cerecetatorului lionez Rene-Maurice Gattefosse. Arzandu-se la mana cand o explozie se declanseaza in laborator, acesta o introduce intr-o baie de ulei esential de lavanda oficinala si constata calmarea imediata a durerii, urmata de o cicatrizare rapida, fara sechele si fara suprainfenctie. Decide apoi sa studieze uleiurle esentiale si proprietatile lor: antiinfectioase, anesteziante locale, cicatrizante...

Medicii Valnet, Duraffourd, Lappraz si Bellaiche ii valideaza lucrarile si sustin utilizarea uleiurilor esentiale, favorizand vulgarizarea lor.

Asa ia nastere aromoterapia moderna. Aceasta medicina aromatica a luat un adevarat avant in anii ’70 si de atunci continua sa se dezvolte.

Medicina conventionala si Aromoterapia

Este foarte important de precizat ca medicina conventionala (alopata care trateaza prin medicamente) si aromoterapia (care utilizeaza uleiurile esentiale, esentele si hidrolatii) nu sunt in competitie. Acestea sunt complementare, deci nu ezitati sa le asociati daca sunt compatibile cu tratamentul medicamentos. De exemplu: difuziunea si/ sau inhalarea unui ulei esential calmant ajuta la gestionarea stresului si potenteaza astfel tratamentul alopat impotriva anxietatii. Alt exemplu: utilizarea unui ulei de masaj „antidurere” cu uleiuri esentiale trateaza durerea si limiteaza dozele unui medicament antiinflamator in cazul unei crize sau unui tratament cronic.

Uleiurile esentiale au diferite utilizari:

Terapeutica;

placere, stare de bine, parfum (actiune potentata prin masaj si prin mirosuri);

Ingrijirea corpului si fetei (cosmetica);

aromatizare (aromatizarea felurilor de mancare);

igiena casei