In exclusivitate Icoana Sfantului Cuvios Iosif Isihastul

Ultima vara in oras de Gianfranco CALLIGARICH

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:sc_000174
  • Editura: Polirom
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Gianfranco CALLIGARICH

Ultima vara in oras

POLIROM, 2021

Colectia Biblioteca Polirom

Traducere din limba italiana si note de Cerasela BARBONE

Pret 29,95 Lei

 

Extras/ Nota editorului italian

Acest roman, devenit de-a lungul anilor o carte-cult, a fost un caz editorial aproape unic. Castigator al Premiului Inedito in 1973 si publicat la Editura Garzanti in saptesprezece mii de exemplare, care s-au vandut intr-o singura vara, a disparut apoi de pe piata si a devenit o carte pe care au cautat-o cu infrigurare trei generatii de exploratori ai librariilor si tarabelor de carti. A fost subiectul unor teze de licenta si doctorat si a circulat printre membrii unor mici cluburi de cititori. In 2010 romanul a fost republicat de Editura Aragno, cu un amplu ecou de presa, menit sa evidentieze o redescoperire senzationala. Odata epuizata si acea editie, cautarea unor exemplare ale romanului a contnuat pe internet, dar in scurt timp acestea au fost imposibil de gasit. De aici si motivul acestei noi editii de la Bompiani, a treia editura care il publica in ultimii patruzeci si trei de ani, scotandu-l inca o data din clandestinitate.

Extras/ 1, p. 11

De altfel, asa e intotdeauna. Faci orice ca sa stai deoparte si apoi, intr-o buna zi, fara sa stii cum, te trezesti intr-o poveste care te poarta direct la final.

In ce ma priveste, as fi renuntat bucuros sa particip la lupta. Cunoscusem tot soiul de oameni – oameni deja veniti si oameni care nici nu reusisera sa plece, dar mai devreme sau mai tarziu toti aveau aceeasi fata nemultumita, motiv pentru care ajunsesem la concluzia ca e mai bine sa te rezumi la observarea vietii – insa nu tinusem seama de o foarte ghinionista lipsa de bani  dintr-o zi cu ploaie de la inceputul primaverii trecute.

SPECIFICATII

Editura Polirom