Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Suferinta Ghid de utilizare de Jeff CAVINS

0 opinii / Scrie o opinie
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Jeff CAVINS

Suferinta – Ghid de utilizare

Explicatii biblice pentru a spera si a intelege

 

Editura Galaxia Gutenberg, 2020

 

Traducerea din limba engleza de Ana Maria BOTNARU

Pret 15,00 lei

 

Extras/ Capitolul 8 – Atunci cand suferiti

Rugaciunea este esentiala tot timpul, dar mai ales cand suferiti. Oferind lui Dumnezeu in rugaciune greutatile voastre, puteti uni in mod constient vointa voastra cu vointa lui Dumnezeu. Ceea ce transforma suferinta si o face suportabila – chiar dulce – este intimitatea cu Domnul. Sfantul Petru explica cum ne putem incredinta lui Cristos in miezul suferintelor:

„Caci spre aceasta ati fost chemati, ca si Hristos a patimit pentru voi, lasandu-va pilda, ca sa pasiti pe urmele Lui. Care n-a savarsit niciun pacat, nici s-a aflat viclesug in gura Lui, si Care, ocarat fiind, nu raspundea cu ocara; suferind, nu ameninta, ci Se lasa in stirea Celui ce judeca cu dreptate.” (1 Petru 2:21-23)

Cand Cristos a suferit, S-a incredintat Tatalui. Petru, urmandu-l pe Cristos, a spus: „Pentru aceea si cei ce sufera, dupa voia lui Dumnezeu, sa-si incredinteze Lui, credinciosului Ziditor, sufletele lor, savarsind fapte bune.” (1 Petru 4:19). Ce poate fi mai clar decat atat? Asta ne recomanda Sfantul Petru in suferinta noastra – iata leacul cel adevarat.

Interesant este ca Sfantul Petru foloseste cuvantul Ziditor in versetul citat mai sus, ceea ce face legatura cu caderea lui Adam si a Evei, in urma ei si-au pierdut increderea in ziditorul lor. Incapacitatea de a ne increde in Dumnezeu la vreme de suferinta nu face decat sa sporeasca agonia; suferinta fara Dumnezeu este un „loc” teribil de insingurat.