Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Scrieri despre arta si iubire de Tiberiu CERCEL

0 opinii / Scrie o opinie
  • 60,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tiberiu CERCEL
Scrieri despre arta si iubire
Editura Eikon, Bucuresti – 2022

 

Extras/ A r t a
Motto/ „Arta si gandirea trebuie scoase din ascundere.” – Nicolae STEINHARDT
Facand arta ma aflu, oarecum, „sub acoperire”, pictura fiind si o forma de autoeducare; ar fi suficient sa spun ca mama mea a visat ca eu sa fac treaba asta si sunt absolvit de orice vinovatie.
In arta, din pacate, originalitatea se manifesta prin aparenta ei care nu permite sa treci de aceasta perdea tehnicista, pe cat de surprinzatoare, pe atat de atragatoare pentru unii. Este mai bine in astfel de situatii sa ne aplecam privirea si sa cugetam la adancurilor resoartelor artei.
Am crezut ca am talent vazand ca pot sa am unele reusite, dar nu mizez pe de-a-ntregul pe acesta. Da, mama mea a avut talent, dar nu si timpuri pentru a-l valorifica; eu parca am avut de toate, dar... noile inceputuri sunt foarte zgarcite cu noi.
Stilul meu pictural este dezlantuit si determinat de cromatismul lucrarilor a caror obarsie este solara si trebuie privite ca o provocare...
O febra interioara, o intimitate cu tema noastra de tip conceptual trebuie sa ne duca la sevalet; virtuozitati de natura mentala si sentimentul unei aventuri.
Nu conteaza tema, ci o anume motivare si modul de a o pune in valoare – in valoarea ta, asa cum Dumnezeu ne-a pus in valoarea lui. Apoi, gandul la atractivitatea sau contrarietatea determinata de lucrare.