Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Virgiliu GHERASIM - Scrisori catre Seneca

0 opinii / Scrie o opinie
  • 10,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Virgiliu GHERASIM - Scrisori catre Seneca

Editura Heruvim, Patrauti – 2019

Prefata – Pr. Gabriel HEREA

 

Extras/ Dedicatie

In memoria tatalui meu

preotul ORESTE GHERASIM

slujitor neinfricat al bisericii

lui Hristos in anii cranceni

ai comunismului ateu

Fiul

Virgiliu Gherasim

Extras/ Prefata – Pr. Gabriel HEREA

Avalansele succesive de „descoperiri stiintifice” petrecute in ultima suta de ani au transformat radical si iremediabil evenimentul vietuirii umane. Astazi, la sfarsitul celui de-al doilea deceniu al mileniului al III-lea pare de neconceput ca au existat perioade istorice lungi, de sute sau chiar mii de ani, in care viata oamenilor se desfasura liniar, fara schimbari tehnologice radicale.

Parintii daruiau copiilor uneltele mostenite de la stramosi, educandu-i in lucrul pamantului, in cresterea animalelor si in amenajarea spatiului de locuit. De la o generatie la alta se mai aduceau ceva imbunatatiri in eficienta uneltelor, in stiinta cultivarii plantelor sau a cresterii si vanarii animalelor, dar aceste imbunatatiri nu erau rupturi in liniaritatea existentei omenesti.

Atata timp cat viata economica a ramas dependenta de mijloacele de productie limitate la forta exclusiv umana si animala, realitatile fizice si credintele metafizice se schimbau foarte incet. Sute si chiar mii de ani, majoritatea oamenilor si-au perpetuat credintele si obiceiurile sociale, au mancat aceleasi lucruri, au locuit in acelasi tip de case si s-au imbracat asemanator in functie de ceea ce le oferea regiunea geografica in care locuiau.

Singurele intreprinderi care aveau putere de a perturba sau de a modifica vieturea oamenilor erau comertul si razboiul. Si acestea doua erau insa limitate. Razboiul era limitat de tehnologia militara dependenta de putinele descoperiri stiintifice si de armurierii exclusiv umani. Comertul era limitat de greutatea de a calatori si de nivelul economic atins la acel moment de culturile popoarelor planetei. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2019