Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Poate fi trimis Dumnezeu in exil? Despre riscurile mantuirii si sansa rabdarii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Poate fi trimis Dumnezeu in exil? Despre riscurile mantuirii si sansa rabdarii, Mihai Fratila - Editura Humanitas 2016

Extras din capitolul Dreptul celui care crede: harul prezentului: Cand indignarea nu mai e un privilegiu „Nasterea Domnului ne prezinta familia lui Isus, ne arata darul vietii si al firii daruite de Dumnezeu-Creatorul. Martiriul crestin continua astazi mai puternic ca niciodata, in viata familiei si in Taina casatoriei. Sa ai caracter in credinta inseamna sa te detasezi, atunci cand judeci, de regula acestei lumi si sa te increzi in Dumnezeu. Acest gand il regasim intr-un fel in ceea ce-i spunea dreptul Simion Maicii Preacurate: "Iata, Fiul Tau este pus spre caderea si spre ridicarea multora din Israel si ca un semn care va starni impotriviri. Iar prin sufletul tau va trece o sabie, ca sa se descopere gandurile din multe inimi." (Luca, 2, 34-35).

In aceste vremuri in care domneste frivolitatea, e usor sa ratacim calea, nemaiputand spune "da, da" si "nu, nu", fiindca perseverenta intru Adevar nu e posibila fara fidelitatea fata de Hristos. Intr-un ceas istoric in care cuvantul Evangheliei trebuie sa fie mai clar, mai ferm si mai riguros ca niciodata, atestand omenia simpla si dezarmanta a credinciosilor - tocmai fiindca e sincera si dezinteresata -, nu exista rau mai mare pentru Biserica decat zelul cu care incercam sa impacam Adevarul cu spiritul lumesc."

Extras din capitolul Reteta formidabila de Post: Sacrificiile bunatatii „Daca Isus nu aminteste adesea de renuntarea la mancare, vorbeste, in schimb, foarte mult despre pacat, despre iertare, despre schimbarea inimii - indispensabila pentru a-l putea recunoaste pe Dumnezeu. Vorbim azi extrem de putin despre Spovada si confundam statutul crestinului cu accesul la o siropoasa indurare divina, un fel de ingaduinta de a nu face absolut nimic ca sa te schimbi. De aceea, obiceiul postului s-a pierdut si se pierde in Biserica mai ales acolo unde a slabit practica marturisirii pacatelor. Or, daca invierea din propriul pacat nu-ti ofera gustul bunatatii si al impacarii cu Dumnezeu si cu aproapele, inseamna ca sacrificiul are inca multe sa te invete."

SPECIFICATII

An aparitie 2016
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 96
Limba Romana
Cod 978-973-50-5520-2