Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sorin DUMITRESCU | LITOTE – Eseu vizual asupra codificarii iconice (album)

0 opinii / Scrie o opinie
  • 158,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sorin DUMITRESCU    |    LITOTE – Eseu vizual asupra codificarii iconice (album)

Expozitie Galeria Arcade – Bistrita-Nasaud, 2014

Expozitie atelier „dupaNEAGU” la Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu” / 2016

Anatasia, 2017

Editie bilingva – romana-engleza

||||

Extras din Efemerida de presa / martie 2016

Am numit actiunea noastra hermeneutica „dupaNEAGU” , cu intentia precisa de a propune un titlu care sa tina laolalta si modelul postum al artei si conceptualitatii sculptorului si acele opere sau procedee, folosite de noi ca model. Nu trebuie cautata prezenta niciunei opere apartinand lui Neagu. Insa modelul Paul Neagu va exista aievea pe aceste simeze timp de doua saptamani, dar ca „absenta frapanta” , prin conceptualitatea si imagistica abstract-figurativa a facerilor lui si a desfacerilor noastre.

Astfel, si cu voia voastra, timp de doua saptamani vom vorbi si vom desena dinaintea publicului iubitor al operei sculptorului, precum si a studentilor acestui asezamant universitar notoriu, despre si dupa Paul Neagu.

In fine, asa cum probabil s-a si observat, actiunea noastra pledeaza in spatiul universitar pentru tipikonul operei de anvergura, ca specie creativa perfect omologata si oricand la dispozitia alegerii ei de catre oricare artist in formare.

Spatiul universitar englez, colegiile regale prestigioase l-au vrut pe Neagu si de aceea l-au si mentinut in exercitiu didactic mai bine de douazeci de ani. Datorita acestui mediu favorabil persoanei sale creative, Neagu si-a putut face opera si a putut trai liber. De aceea am ales ca gazda a expunerii operelor mele si a investigatiilor facute asupra conceptualitatii si artei lui Neagu, spatiul consacrat al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”. Daca Neagu ar fi fost in viata, aici ar fi ales sa-si expuna si sa-si predea gandirea creativa.

Extras din LITOTE dupa NEAGU: facere – desfacere

Potivit DEX – ului (1998), litota este o figura de stil care consta in a spune cat mai putin si a face sa se inteleaga cat mai mult. Exprimarea „litotica” convine de minune astazi, peste tot unde forma de comunicare concentrata a triumfat asupra vorbariei.

SPECIFICATII

An aparitie 2017