Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Valentin TEODORESCU | Intre Dumnezeu si monstrul zburator de spaghete – Argumentele lui Alvin Plantinga in favoarea existentei lui Dumnezeu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Valentin TEODORESCU    |    Intre Dumnezeu si monstrul zburator de spaghete – Argumentele lui Alvin Plantinga in favoarea existentei lui Dumnezeu

Editura Ratio et Revelatio – Oradea, 2017

||||

Extras de la pp. 132-133

In plus eternitatea promisa de Dumnezeu nu poate fi plictisitoare: el promite (si de asemenea este capabil sa asigure) bucurie si fericire infinita si eterna; de fapt, a vedea fata lui Dumnezeuin eschaton ar putea constitui cea mai mare bucurie posibila, intrucat, asa cum sugera Toma d’Aquino, Dumnezeu, in calitate de Creator este sursa infinita a oricarei fericiri sau placeri create; iar daca a ne bucura de bunatatile creatiei poate fi o splendida experienta pe acest Pamant, ce fel de trairi vom avea cand vom intalni Sursa acestei fericiri in mod direct?

Speranta infinitei bucurii are, bineinteles, importante implicatii asupra modului in care ne traim viata. Ea ofera sens ideii ca trebuie sa respectam imperativele etice (chiar si atunci cand acest lucru ne-ar putea fi  - in sens imediat – dezavantajos), si (ne) insufla pasiune in directia implinirii vocatiei (la care Dumnezeu ne-a chemat) pe acest pamant. In acest sens numai o viata traita cu credinta in Dumnezeu are sens si semnificatie. O interesanta insemnare a lui Ludwig Wittgenstein (din jurnalul sau, din 8 iulie 1916), vine in sprijinul acestei concluzii:

A crede intr-un Dumnezeu inseamna a intelege intrebarea privitoare la sensul vietii. A crede intr-un Dumnezeu inseamna a vedea ca odata cu faptele lumii lucrurile nu sunt deja incheiate. A crede in Dumnezeu inseamna a vedea ca viata are un sens.

SPECIFICATII

An aparitie 2017