In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Aurora LIICEANU | Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,95 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aurora LIICEANU    |    Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii

POLIROM, 2019

Seria de autor AURORA LIICEANU

||||

Despre doua femei atat de diferite

Orice barbat isi doreste doua femei: o casnica linistita si o nimfa tulburatoare. – Iris Murdoch

Scriitorul nu are nicio obligatie sa respecte realitatea sau sa fie corect. Nu e contabil. – Nicole Krauss

Mi-am dat seama la un moment dat ca pentru a scrie despre psihologia individuala nu trebuie sa mergem doar la literatura stiintifica, ci si la beletristica.

Frustrarile, obsesiile, coincidentele se amesteca in mintea noastra intr-o combinatie greu de inteles. In viata, aceasta combinatie te trage uneori de maneca, iar impulsul respectiv te face sa crezi ca ea este o forta unica. Daca ti-ar trece prin cap sa desprinzi frustrarea de obsesie si de coincidente, ar fi ca si cum te-ar trage de maneca un miriapod si incercarea chiar ar fi dificila si inutila.

As fi vrut sa scriu ceva despre ceea ce se numeste in mod banal „cupluri celebre”, gandindu-ma la Sonia si Robert Delaunay. Mi-a placut mult sa citesc despre ei. Si chiar am citit mult. Doi artisti, destin comun, dar si vieti paralele si o diferenta mare intre ei privind longevitatea. Sa te asezi in viata langa un barbat, asa cum a facut Sonia Delaunay, si sa-i supravietuiesti treizeci si opt de ani e ceva. Dar n-am facut acest lucru, desi amandoi au fost personalitati artistice remacabile si totodata oameni foarte interesanti dintr-o perspectiva psihologica. Mi-a ramas insa curiozitatea fata de cupluri si istoriile lor si, mai ales, fata de destinul fiecaruia din cuplu si relatia dintre cei doi.

SPECIFICATII

Autori Aurora Liiceanu
Editura Polirom
An aparitie 2019