In exclusivitate la Editura Bizantina - Epistolele lui Gheron Iosif Isihastul

Regele se inclina si ucide - Herta Muller

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Regele se inclina si ucide - Herta Muller

Humanitas 2017


Traducere si note de Alexandru Al. Sahighian


Volumul Regele se-nclina si ucide reuneste o „familie“ de noua eseuri autobiografice. Experientele traumatizante ale autoarei sunt descrise cu o luciditate precisa fara egal, constituindu-se intr-o radiografie a vietii sub dictatura. Dar nu numai persecutiile Securitatii si vatamarile suferite sunt reliefate in aceste eseuri, ci si felul cum de aici se poate naste literatura, prin scris Herta Müller incercand sa se elibereze de frica.

„Autoarea cauta sa puna pe hartie ceea ce nici cea mai subtila istoriografie a precedentului secol al terorii nu reuseste sa faca, anume sa infatiseze tehnicile de supravietuire sub domnia groazei, care oscileaza intre acomodare pasiva, supunere si mutenie sau refugierea in confirmarea de sine morala printre disidenti. Cum intri la un interogatoriu si, inca mai important – cum iesi de-acolo?“ (Die Zeit)

„Firele care, in fluxul rememorarii narative si al reflectiei insotitoare, se tes incolo si-ncoace intre copilarie, maturitate si opera scrisa arunca o lumina asupra izvoarelor de energie si a liniilor de forta ale limbajului poetic al Hertei Müller.“ (Frankfurter Rundschau)

SPECIFICATII

Autori Herta Müller
Traducere Alexandru Al. Sahighian
Editura Humanitas
An aparitie 2017